• Foto 1

Eindshows

Leerlingen dansvoorstelling Alice in Wonderland

Aan het einde van dit dansseizoen is er een grote leerlingenvoorstelling in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023 in Theater de Binding in Zuid-Scharwoude!

Tijdens deze dansvoorstelling brengen onze leerlingen al het geleerde in praktijk. De ervaringen die zij tijdens deze dagen opdoen, vergeten ze de rest van hun leven niet meer! Alle leerlingen, met uitzondering van de Ouder en Kinddans en Dance Workout volwassenen, gaan meedoen aan deze voorstelling!

Wij zijn op dit moment al druk bezig met alle voorbereidingen. In de komende nieuwsbrieven zal er steeds meer informatie verschijnen over de voorstelling. Alle nieuwsbrieven zijn na te lezen in onze ledenapp.

Kaartverkoop start 1 april om 09.00 uur
Kaarten kosten €15,00 p/p. De betaling geschied via Ideal (wij werken met Mollie Payments). Er is geen limiet per bestelling.
Iedereen vanaf 3 jaar moet een geldig plaatsbewijs hebben. Kinderen t/m 2 jaar mogen op schoot.
Bij het kopen van 2 kaarten voor beiden voorstellingen ontvang je een korting van €5,00.
Voor alle kaarten geld op=op. Het kan zijn dat shows uitverkocht zijn op de showdagen zelf.

Heb je vragen over je bestelling? E-mail of bel naar ons (administratie@dansstudiodagmar.nl | 06-20220538).

BESTEL TICKETS

Achter de schermen en hulp
Alle lesgroepen zullen achter de schermen begeleid worden door vrijwilligers. Wij zullen zorgen voor voldoende drinken en snacks tijdens en na de shows. Toch is het aan te raden om zelf ook drinken en eten mee te nemen.
Wij zijn nog hard op zoek naar vrijwilligers die voor en tijdens de voorstellingen backstage willen helpen bij het begeleiden van de lesgroepen. Mocht je interesse hebben, meld je hier aan.

Kostuums
Omdat de kosten van de kostuums niet in het lesgeld worden doorberekend, vragen we van iedere leerling die meedoet aan de voorstelling een bijdrage daarvoor. Deze is voor dit jaar vastgesteld op € 5,- per persoon, ongeacht het aantal dansen dat gedanst wordt. Het kostuumgeld zal eind maart worden geïncasseerd of kan betaald worden via bankoverschrijving.

Afmelden
Kan je
of wil je niet meedoen aan de voorstelling? Laat het ons zo snel mogelijk weten. Afmelden kan uiterlijk tot 1 maart. Daarna verwachten we dat iedereen aanwezig kan zijn bij de voorstellingen.

Groepsindeling eindshows
Omdat niet alle groepen in een show kunnen dansen, zijn alle groepen verdeeld over twee shows. Iedere groep danst 2 choreografieën en de einddans m.u.v. de peuters en kleuters. Die dansen 1 choreografie en de einddans. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk rekening te houden met broertjes/zusjes die in verschillende groepen dansen. Helaas kan het toch voorkomen dat familie in verschillende shows dansen. Hier kunnen we om organisatorische redenen helaas niets meer aan veranderen.

Klik hier voor een overzicht van deze verdeling

Repetities
Het is belangrijk om aan de (generale) repetities deel te nemen. Er wordt in de lessen gerepeteerd en er is één doorloop met alle leerlingen; op zaterdag 10 juni op onze locatie de Daalder. De generale is steeds vooraf aan de voorstelling. Dus als je zaterdag meedoet aan de voorstelling, dan heb je ook op deze dag een generale.

EXTRA REPETITIE zaterdag 10 juni 
In de lessen zijn we de dansen aan het oefenen. Om de dansvoorstelling goed door te laten lopen, wordt er op zaterdag 10 juni extra geoefend. Het is de bedoeling dat alle leerlingen (m.u.v. de peuters/kleuters) bij deze extra repetitie aanwezig zijn. We oefenen tijdens deze doorloop voor het eerst met alle groepen en volgens de juiste afmetingen van het podium. Omdat onze eigen studio’s daar te klein voor zijn, repeteren we in de hal van gebouw de Daalder, Johanna Naberstraat 77 in Alkmaar.

Op deze dag kunnen we naar de overgangen kijken, wat voor dansen de andere groepen hebben geleerd en worden er eventueel kostuums doorgepast. Ook zal de finaledans aangeleerd worden. Voor een goed resultaat is het natuurlijk belangrijk dat iedereen komt. Ouders, graag alleen je kind brengen/ophalen; dan blijft het een verrassing! Er is begeleiding voor de jonge leerlingen. Neem alleen je eigen dansschoenen mee en draag kleding waar je ook goed in kan dansen.

De peuter/kleutergroepen repeteren dus niet mee met de doorloop. Dit geldt voor de peuterdans woensdag (09.15 uur in Alkmaar en 10.00 uur in Oudorp) en zaterdag (09.30 uur in Alkmaar), Kidsdance maandag (15.00 uur in Alkmaar), woensdag (14.30 uur in Oudorp) en zaterdag (10.15 uur in Alkmaar).

Zaterdagvoorstelling doorloop begint om 10.00 uur. Aanwezig zijn om 09.45 uur. Einde 12.00 uur.
Zondagvoorstelling doorloop begint om 13.00 uur. Aanwezig zijn om 12.45 uur. Einde 15.00 uur.

De Peuterdans en Kidsdance repeteren zaterdag 10 juni in hun eigen les. Deze is van 09.00-09.45 uur. Let op: dit is een gewijzigde tijd i.v.m. de doorloop.

Belangrijke data:
DOORLOOP                           zaterdag 10 juni (muv de peuters/kleuters)
GENERALE REPETITIE           zaterdag 1 en zondag 2 juli
EINDSHOWS                          zaterdag 1 en zondag 2 juli

Tijden generale repetitie en voorstelling ZATERDAG 1 JULI
De generale repetitie begint om 12.30 uur. Einde: 14.30 uur
Leerlingen moeten aanwezig zijn om 12.00 uur. Peuters/kleuters aanwezig zijn om 13.00 uur.

Tijden generale repetitie en voorstelling ZONDAG 2 JULI
De generale repetitie begint om 13.30 uur. Einde: 14.30 uur
Leerlingen moeten aanwezig zijn om 13.00 uur. Peuters/kleuters aanwezig zijn om 13.15 uur.

De voorstelling begint om 15.00 uur. Einde: 16.30 uur. Zaal open om 14.45 uur.

Adres: Theater de Binding, Bosgroet 12 in Zuid-Scharwoude

Eenmaal in het theater
Docenten vangen je op bij de ingang en wijzen je de weg. Je wacht bij je hulpmoeder, gezamenlijk lopen jullie naar de kleedkamers.

Omdat het erg druk is, is het voor niemand (met uitzondering van de hulpouders) toegestaan om in de kleedruimte van de leerlingen te komen! Ook niet na de voorstelling!

Voor deze dag moet je meenemen:

·       Neem een tas (met je naam erop) mee, voor je schoenen en jas
·       Merk alle (dans)spullen met je naam
·       Neem een lunch (m.u.v. de peuters/kleuters, vergeet niet thuis te lunchen!) en ook iets te eten en te   drinken mee
·       Natuurlijk is een goed humeur en heel veel zin ook onmisbaar!

Wij zorgen voor voldoende drinken, fruit en een gezonde snack. Leerlingen vergeet niet een lunchpakket mee te nemen! Ook zorgen wij voor tekenspullen, boekjes en spelletjes voor tussendoor. Neem zelf nog wat te lezen of iets dergelijks mee. Laat sierraden, horloges, geld, telefoons en andere waardevolle spullen thuis!

Hieronder volgt alle informatie over de basiskleding. Dit zijn de benodigdheden waar de leerling zelf voor moet zorgen en naar het theater moet meenemen.

Wat neem je mee naar het theater

Framed Video Studio
Dit jaar hebben we weer een professioneel bedrijf uitgenodigd om onze eindshows te filmen. Framed Video Studio zal met drie camera’s opnames maken. Je kan rustig zelf naar de voorstelling kijken en genieten van het optreden van je kind. Zij maken een gemonteerde video-registratie van alle dagen. Een hele mooie herinnering voor later!

Hieronder vind je meer informatie over het bedrijf en hoe je een registratie kunt bestellen. Nu met een leuke korting, dus wacht niet te lang! De prijs gaat omhoog vanaf 1 juli.
In de eerste week van het nieuwe dansseizoen (september) ontvang je via de mail een link waarmee je de video kunt downloaden.

 

VIDEO-REGISTRATIE