• Foto 1
  • Foto 2

Jazz/Show

EEN DYNAMISCHE EN VEELZIJDIGE DANSSTIJL!

Dinsdag 18.00 en 19.00 uur

Jazz dance wordt ook wel jazzballet, show-musical-jazz of show musical dance genoemd. De verschillende namen zeggen het al, er worden meerdere disciplines gecombineerd. Jazzdance is door de combinatie
van stijlen en choreografie een dynamische, veelzijdige en technische dansstijl en dé dansvorm voor de echte podiumbeesten. De stijlen showdance en musical komen ook aan de orde in de jazz/showdance-lessen.

Jazz/show bij dansstudio Dagmar is een dynamische dansles, met vooral veel fun, waar je echt technische dansskills leert. De opbouw van de les is gebaseerd op een ‘klassieke’ jazzdance- of jazzballetles; we starten met een warming-up, gevolgd door een aantal technische oefeningen, die verhuld zijn in een leuke dansvorm. Ook doen we “jumps and turns” over de diagonaal en het laatste deel van de les wordt er gewerkt aan een choreo. Deze choreografie wordt bijna altijd gedaan op popmuziek, een muzieknummer uit een musical of op bekende filmmuziek.

WE STARTEN DINSDAG 5 SEPTEMBER!

Lesdag/tijd:

  • dinsdag 18.00 uur Jazz/Show 12-16 jaar
  • dinsdag 19.00 uur Jazz/Show 16-20 jaar

Docent: Mabel
Prijs: € 28,- per termijn (aug. t/m juni)
Locatie: Daalmeer | Alkmaar

Jazz/show is bij dansstudio Dagmar toegankelijk voor iedereen vanaf 12 jaar en 18 jaar. Wil je uitproberen of jazz/show wat voor jou is? Doe dan gezellig mee met een proefles.

MAAK KENNIS MET JAZZ/SHOW!

 


Wat is jazzdance?
Jazzdance, ook wel jazzballet, jazzdans of jazzdance genoemd, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en musicalmuziek. De bewegingen en de muziek zijn veel losser (vandaar ‘jazzy’), maar er wordt ook gebruikgemaakt van elementen uit de klassieke ballettechniek.

En wat is jazzballet?
Waar het woord jazzballet vandaan komt is niet bekend. Vermoedelijk is het een soort verbastering van de originele benaming ‘jazzdance’. Jazz dance was altijd al een moderne variant van klassiek ballet. In de jaren ‘70 werd de disco geïntroduceerd en ontstond er een splitsing in de ‘moderne’ muziek.

 

JA, IK WIL DANSEN IN EEN GEZELLIGE SFEER!


Docente Mabel geeft elke dinsdag Jazz/Showdance op de locatie de Daalder in Alkmaar


Meld je hieronder aan en ervaar ook hoe leuk en uitdagend onze lessen zijn!!

Locatie: gebouw de Daalder, Johanna Naberstraat 77 in Alkmaar

PROEFLES AANVRAGEN

SCHRIJF JE DIRECT IN