• Les
  • Peuterdans
  • Klassiek
  • Kleuterdans

Lessen

Dreumesdans (1,5-2 jaar)
Kinderen bewegen, dansen, zingen en spelen graag en veel. Tijdens deze les wordt dit aangeboren gevoel gestimuleerd met liedjes, versjes, materialen en muziek. Iedere week dansen de kinderen samen met een ouder/verzorger over een voor hen aansprekend onderwerp. Je krijgt als ouder ideeën aangereikt hoe je de natuurlijke bewegingsdrang van je kind kunt stimuleren. En natuurlijk is het gewoon ontzettend leuk om samen te dansen!

Peuterdans (2-3 jaar)
In de lessen peuterdans wordt gedanst aan de hand van thema’s direct uit de belevingswereld van de peuter. Liedjes, versjes, spelletjes, vrij improviseren, nabootsen en vooral plezier beleven aan het bewegen op muziek. Deze les doen de kinderen in principe zonder ouders.

Kleuterdans (4-5 jaar)
De kinderen komen in deze lessen spelenderwijs in aanraking met de basis van de dans. Door ruimte aan hun eigen inbreng te geven, worden nieuwe bewegingen ontdekt en gestimuleerd.

Streetdance/Jazz/Show (vanaf 6 jaar)
Show en streetdance lessen zijn populaire dansvormen. Er wordt gedanst op eigentijdse muziek. Wij geven deze les een extra ondergrond door ook de techniek van de jazzdans te gebruiken. Wij werken aan dynamiek, kracht, lenigheid, muzikaliteit, coördinatie, isolaties, ruimtegebruik en presentatie. De les bestaat uit een opwarming, verschillende technische oefeningen, een danschoreografie en stretching.

Dancemix (vanaf 6 jaar)
Dancemix is een dansles die bestaat uit verschillende dansstijlen zoals: streetdance, modern jazz, moderne dans, pop showmusical etc. Deze les is heel afwisselend, waarbij om de zoveel weken wordt gewerkt aan een andere dansstijl en de techniek die daarbij hoort!

Hiphop (vanaf 6 jaar)
Hiphop is de dansstijl van nu! In deze lessen dans je op hiphop, R&B en popmuziek. Hiphop bestaat uit snelle, stoere en grote bewegingen. We beginnen met een actieve warming-up, gevolgd door isolatie oefeningen of krachttraining om meer controle te krijgen over je eigen lichaam. Vervolgens werken we toe naar een toffe choreografie waarin je je lekker kunt uitleven! Binnen Hiphop zijn er verschillende stijlen zoals old school, new style, popping, locking en house. Deze stoere dansstijl is zowel voor meisjes als voor jongens!

Hiphop for Boys (vanaf 9 jaar)
Hiphop for Boys is een les speciaal voor jongens die graag willen (leren) dansen! Naast Hiphop for Boys zijn jongens natuurlijk ook welkom in de reguliere hiphop lessen. Hiphop is een van de meest populaire dansvormen van deze tijd. Iedere les leer je stap voor stap nieuwe elementen die tot een complete danscombinatie wordt uitgebouwd. De muziek bestaat uit RAP, R&B, House en Funk. De muziek en de trendy bewegingen vormen samen een stoere vorm van bewegen. De lessen bestaan uit kracht, stretchoefeningen en vooral veel danscombinaties. Dynamisch, los , strak en intensief!

Breakdance (vanaf 6 jaar)
Dit is een zeer energieke, acrobatische en krachtige vorm van bewegen. Je leert o.a. back- en headspins, razendsnel voetenwerk, lock en popping technieken en freezes. Deze les is bedoeld voor jongens die niet bang zijn voor spierpijn en wat blauwe plekken!

Demogroepen (vanaf 8 jaar)
De demogroepen zijn het ‘visitekaartje’ van Dansstudio Dagmar. Er zijn drie demoteams in verschillende leeftijdscategorieën: 8+, 12+ en 16+. De demogroepen vertegenwoordigen Dansstudio Dagmar tijdens verschillende danswedstrijden en evenementen. De demoteam lessen bieden kinderen met talent een kans om zich verder te ontwikkelen in dans. De demoteams geven jongens en meiden vanaf 8 jaar de kans om met hun passie voor dans en hun danstalent naar buiten te treden. Ieder jaar worden de demoteams opnieuw samengesteld uit de beste 8-10 dansers per leeftijdscategorie.