• Les
  • Peuterdans
  • Klassiek
  • Kleuterdans

Lessen

Dreumesdans (1,5-2 jaar)
Kinderen bewegen, dansen, zingen en spelen graag en veel. Tijdens deze les wordt dit aangeboren gevoel gestimuleerd met liedjes, versjes, materialen en muziek. Iedere week dansen de kinderen samen met een ouder/verzorger over een voor hen aansprekend onderwerp. Je krijgt als ouder ideeën aangereikt hoe je de natuurlijke bewegingsdrang van je kind kunt stimuleren. En natuurlijk is het gewoon ontzettend leuk om samen te dansen!

Peuterdans (2-3 jaar)
In de lessen peuterdans wordt gedanst aan de hand van thema’s direct uit de belevingswereld van de peuter. Liedjes, versjes, spelletjes, vrij improviseren, nabootsen en vooral plezier beleven aan het bewegen op muziek. Deze les doen de kinderen in principe zonder ouders.

Kleuterdans (4-5 jaar)
De kinderen komen in deze lessen spelenderwijs in aanraking met de basis van de dans. Door ruimte aan hun eigen inbreng te geven, worden nieuwe bewegingen ontdekt en gestimuleerd.

Streetdance/Jazz/Show (vanaf 6 jaar)
Show en streetdance lessen zijn populaire dansvormen. Er wordt gedanst op eigentijdse muziek. Wij geven deze les een extra ondergrond door ook de techniek van de jazzdans te gebruiken. Wij werken aan dynamiek, kracht, lenigheid, muzikaliteit, coördinatie, isolaties, ruimtegebruik en presentatie. De les bestaat uit een opwarming, verschillende technische oefeningen, een danschoreografie en stretching.

Dancemix (vanaf 6 jaar)
Dancemix is een dansles die bestaat uit verschillende dansstijlen zoals: streetdance, modern jazz, moderne dans, pop showmusical etc. Deze les is heel afwisselend, waarbij om de zoveel weken wordt gewerkt aan een andere dansstijl en de techniek die daarbij hoort!

Hiphop (vanaf 6 jaar)
Hiphop is de dansstijl van nu! In deze lessen dans je op hiphop, R&B en popmuziek. Hiphop bestaat uit snelle, stoere en grote bewegingen. We beginnen met een actieve warming-up, gevolgd door isolatie oefeningen of krachttraining om meer controle te krijgen over je eigen lichaam. Vervolgens werken we toe naar een toffe choreografie waarin je je lekker kunt uitleven! Binnen Hiphop zijn er verschillende stijlen zoals old school, new style, popping, locking en house. Deze stoere dansstijl is zowel voor meisjes als voor jongens!

Breakdance (vanaf 6 jaar)
Dit is een zeer energieke, acrobatische en krachtige vorm van bewegen. Je leert o.a. back- en headspins, razendsnel voetenwerk, lock en popping technieken en freezes. Deze les is bedoeld voor jongens die niet bang zijn voor spierpijn en wat blauwe plekken!

Afrodance (vanaf 9 jaar)
Deze energieke dansstijl word steeds populairder. De muziek stijl zal o.a. met veel percussie zijn, maar ook veel van de  stijl “Azonto” en “Afro House”. Volg het ritme en je gevoel op (traditionele en moderne) Afrikaanse muziek. Leuk voor diverse leeftijden!

Dancehall (12+)
Dancehall is een vette dansstijl met snelle en energieke dansbewegingen afgewisseld met zachte moves afkomstig uit Jamaica. In de jaren 70 is Dancehall ontstaan naast alle andere populaire Jamaicaanse muzieksoorten. De rauwe en stoere choreografieën zijn gevarieerd en uitdagend en vragen om een dosis uithoudingsvermogen. Als je de moves onder de knie hebt, kun je helemaal losgaan! Waar wacht je nog op?

Selectie freestyle (9-13 jaar) en urban (14-20 jaar)
De selectie lessen bieden leerlingen met talent een kans om zich verder te ontwikkelen in dans. De selectie freestyle krijgen les in verschillende dansstijlen zoals Lyrical, Moderne dans, Jazz en Showdans. De selectie urban krijgen les in verschillende urbanstijlen zoals Dancehall, Afrodance, Hiphop en House Dance. Elke dansstijl wordt gegeven in blokken van een aantal weken. De selectiegroepen worden altijd als eerste ingezet bij extra optredens en voorstellingen waardoor de leerlingen veel podiumervaring opdoen.