• Les
  • Peuterdans
  • Klassiek
  • Kleuterdans

Lessen

Ouder & Kinddans (1,5-2 jaar) 
Kinderen bewegen, dansen, zingen en spelen graag en veel. Tijdens deze les wordt dit aangeboren gevoel gestimuleerd met liedjes, versjes, materialen en muziek. Iedere week dansen de kinderen samen met een ouder/verzorger over een voor hen aansprekend onderwerp. Je krijgt als ouder ideeën aangereikt hoe je de natuurlijke bewegingsdrang van je kind kunt stimuleren. En natuurlijk is het gewoon ontzettend leuk om samen te dansen!

Peuterdans (2-3 jaar)
In de lessen peuterdans wordt gedanst aan de hand van thema’s direct uit de belevingswereld van de peuter. Liedjes, versjes, spelletjes, vrij improviseren, nabootsen en vooral plezier beleven aan het bewegen op muziek. Terwijl het kind geniet van het dansplezier wordt onder andere de emotionele ontwikkeling, expressie, creativiteit, muzikaliteit, mobiliteit en de woordenschat van het kind gestimuleerd. Deze les doen de kinderen in principe zonder ouders.

Kidsdance (4-5 jaar)
De kinderen komen in deze lessen spelenderwijs in aanraking met de basis van de dans. Door ruimte aan hun eigen inbreng te geven, worden nieuwe bewegingen ontdekt en gestimuleerd. Bij de kidsdance worden de oefeningen en dans uitdagender gegeven en uitgevoerd dan bij de peuterdans.

Peuter- en Kleuteryoga (3-5 jaar)
Kinderen bewegen, ontdekken op spelenderwijs hun eigen lichaam en leren te ontspannen. Kinderen worden meer bewuster van hun lichaam en ademhaling. Kinderyoga stimuleert het zelfvertrouwen, aanvoelen van emotie en gevoelens, aangeven van grenzen, geeft balans, spierkracht en ontspanning. Het is niet prestatiegericht en het geeft vooral plezier. Iedere yogales bestaat uit verschillende onderdelen: opwarming, ademhaling, yogahoudingen, dans, yoga spelletjes en kindermassage. We geven les aan de hand van een thema dmv prentenboeken, spel materiaal, dans, muziek en versjes.

Wobbelyoga (4-7 jaar)
Ook in deze lessen wordt aan de hand van een thema of boek een avontuur op de Wobbel beleefd.
WobbelYoga is een combinatie van klassieke kinderyoga en de ‘wobbelplank’: een houten plank die door zijn gebogen vorm heel geschikt is voor schommelbewegingen en balansspellen.
Het versterkt balans en coördinatie en het brengt het zenuwstelsel tot rust. WobbelYoga is dynamisch en speels en heeft ‘een magische aantrekkingskracht’ op kinderen.

Streetdance (vanaf 6 jaar)
Streetdance is één van de meest populaire dansvormen van deze tijd. Iedere les leer je stap voor stap nieuwe elementen die tot een complete danscombinatie worden uitgebouwd. Het gaat van eenvoudig tot ingewikkeld. Streetdance zie je veel in videoclips. De muziek bestaat uit Rap, R&B, House en Funk. De muziek en de trendy bewegingen vormen een stoere vorm van bewegen. De lessen bestaan uit kracht en stretch oefeningen, maar vooral veel danscombinaties. Dynamisch, los, strak, maar altijd intensief.

Hiphop (vanaf 6 jaar)
Hiphop is de dansstijl van nu! In deze lessen dans je op hiphop, R&B en popmuziek. Hiphop bestaat uit snelle, stoere en grote bewegingen. We beginnen met een actieve warming-up, gevolgd door isolatie oefeningen of krachttraining om meer controle te krijgen over je eigen lichaam. Vervolgens werken we toe naar een toffe choreografie waarin je je lekker kunt uitleven! Binnen Hiphop zijn er verschillende stijlen zoals old school, new style, popping, locking en house. Deze stoere dansstijl is zowel voor meisjes als voor jongens!

Breakdance (vanaf 6 jaar)
Dit is een zeer energieke, acrobatische en krachtige vorm van bewegen. Je leert o.a. back- en headspins, razendsnel voetenwerk, lock en popping technieken en freezes. Deze les is bedoeld voor jongens die niet bang zijn voor spierpijn en wat blauwe plekken!

Dancemix (vanaf 6 jaar)
Dancemix is een dansles die bestaat uit verschillende dansstijlen zoals: streetdance, modern jazz, moderne dans, pop showmusical etc. Deze les is heel afwisselend, waarbij om de zoveel weken wordt gewerkt aan een andere dansstijl en de techniek die daarbij hoort!

Demogroepen (9-15 jaar)
De demogroepen (9-11 jaar en 12-16 jaar) zijn speciaal voor leerlingen die veel danservaring en danstechnische ondergrond hebben en vaker willen optreden. In deze les starten we met het maken en instuderen van repertoire, waarmee we later bij verschillende gelegenheden shows en voorstellingen gaan geven. Voor deze groep is het vereist dat je al een andere les volgt bij Dansstudio Dagmar en dat je geselecteerd bent door je docent.

Dance Workout (volwassenen) 
Dansen en bewegen is goed voor je lijf, verbetert je algehele conditie en maakt je bovendien los van je dagelijkse beslommeringen. Er wordt gedanst op eigentijdse, ritmische en vooral stimulerende muziek.
Je ontwikkelt een beter lichaamsbewustzijn, wat zal leiden tot verbetering van de houding. In de lessen komen uithoudingsvermogen, spierversterkende oefeningen, ontspanning, ademhaling en plezier aanbod. Goed voor mannen en vrouwen. Leuk om te doen, goed voor je lijf en voor iedereen haalbaar!

Ground Control Pilates (volwassenen)
Pilates is een bewegingsvorm waarbij het gehele lichaam wordt getraind. Bijna alle oefeningen worden op de grond uitgevoerd (vandaar de naam Ground Control) vanuit rugligging, zijligging en buikligging. Alle bewegingen beginnen vanuit het bekkengebied. De nadruk ligt op een vloeiende ademhaling en de juiste balans tussen kracht, soepelheid en concentratie.
Pilates geneest spier- en weefselpijn, zorgt voor een betere doorbloeding en een sterk immuunsysteem. Mensen zullen merken dat ze zich bewuster worden van hun lichaam, krijgen een betere lichaamshouding en worden soepeler en sterker.