• Les
  • Peuterdans
  • Klassiek
  • Kleuterdans

Lessen

Dreumesdans (1,5-2 jaar) 
Kinderen bewegen, dansen, zingen en spelen graag en veel. Tijdens deze les wordt dit aangeboren gevoel gestimuleerd met liedjes, versjes, materialen en muziek. Iedere week dansen de kinderen samen met een ouder/verzorger over een voor hen aansprekend onderwerp. Je krijgt als ouder ideeën aangereikt hoe je de natuurlijke bewegingsdrang van je kind kunt stimuleren. En natuurlijk is het gewoon ontzettend leuk om samen te dansen!

Peuterdans (2-3 jaar)
In de lessen peuterdans wordt gedanst aan de hand van thema’s direct uit de belevingswereld van de peuter. Liedjes, versjes, spelletjes, vrij improviseren, nabootsen en vooral plezier beleven aan het bewegen op muziek. Deze les doen de kinderen in principe zonder ouders.

Kidsdance (4-5 jaar)
De kinderen komen in deze lessen spelenderwijs in aanraking met de basis van de dans. Door ruimte aan hun eigen inbreng te geven, worden nieuwe bewegingen ontdekt en gestimuleerd.

Jazz/Showmusical (6-11 jaar)
Dit is een dynamische dansles, met vooral veel fun, waar je echt technische dansskills leert! De opbouw van de les is gebaseerd op een ‘klassieke’ Jazzdance les. We starten met een warming-up, gevolgd door een aantal technische oefeningen, die verhuld zijn in een leuke dansvorm. Ook dansen we op de diagonaal en in het laatste deel van de les wordt er gewerkt aan een choreo, dat kan zijn op popmuziek, muziek uit een musical of filmmuziek.

Modern/Jazz (vanaf 12 jaar)
De naam zegt het al: Modern/Jazz is een combinatie van Moderne dans en Jazzdance. In deze les is er veel aandacht voor expressie en creativiteit! Naast de organische manier van bewegen van de moderne dans, wordt tijdens deze lessen ook aan de strakke techniek van de jazzdans gewerkt. Deze dansvorm is energiek en ritmisch; er wordt volop aandacht besteed aan coördinatie, souplesse en spierkracht. We sluiten iedere les af met het instuderen van een danscombinatie. Een les met volop afwisseling dus!

Streetdance (vanaf 6 jaar)
Streetdance is één van de meest populaire dansvormen van deze tijd. Iedere les leer je stap voor stap nieuwe elementen die tot een complete danscombinatie worden uitgebouwd. Het gaat van eenvoudig tot ingewikkeld. Streetdance zie je veel in videoclips. De muziek bestaat uit Rap, R&B, House en Funk. De muziek en de trendy bewegingen vormen een stoere vorm van bewegen. De lessen bestaan uit kracht en stretch oefeningen, maar vooral veel danscombinaties. Dynamisch, los, strak, maar altijd intensief.

Hiphop (vanaf 6 jaar)
Hiphop is de dansstijl van nu! In deze lessen dans je op hiphop, R&B en popmuziek. Hiphop bestaat uit snelle, stoere en grote bewegingen. We beginnen met een actieve warming-up, gevolgd door isolatie oefeningen of krachttraining om meer controle te krijgen over je eigen lichaam. Vervolgens werken we toe naar een toffe choreografie waarin je je lekker kunt uitleven! Binnen Hiphop zijn er verschillende stijlen zoals old school, new style, popping, locking en house. Deze stoere dansstijl is zowel voor meisjes als voor jongens!

Breakdance (vanaf 6 jaar)
Dit is een zeer energieke, acrobatische en krachtige vorm van bewegen. Je leert o.a. back- en headspins, razendsnel voetenwerk, lock en popping technieken en freezes. Deze les is bedoeld voor jongens die niet bang zijn voor spierpijn en wat blauwe plekken!

Dancemix (vanaf 6 jaar)
Dancemix is een dansles die bestaat uit verschillende dansstijlen zoals: streetdance, modern jazz, moderne dans, pop showmusical etc. Deze les is heel afwisselend, waarbij om de zoveel weken wordt gewerkt aan een andere dansstijl en de techniek die daarbij hoort!

Selectie (9-15 jaar)
De selectie lessen bieden leerlingen met talent een kans om zich verder te ontwikkelen in dans. De selectie krijgt les in verschillende dansstijlen zoals Jazz, Modern, Show, Afro, Dancehall en Hiphop. Elke dansstijl wordt gegeven in blokken van een aantal weken. De selectiegroep wordt altijd als eerste ingezet bij extra optredens en voorstellingen waardoor de leerlingen veel podiumervaring opdoen.

Dance Fitness (volwassenen) 
Dansen en bewegen is goed voor je lijf, verbetert je algehele conditie en maakt je bovendien los van je dagelijkse beslommeringen. Er wordt gedanst op eigentijdse, ritmische en vooral stimulerende muziek.
Je ontwikkelt een beter lichaamsbewustzijn, wat zal leiden tot verbetering van de houding. In de lessen komen uithoudingsvermogen, spierversterkende oefeningen, ontspanning, ademhaling en plezier aanbod. Goed voor mannen en vrouwen. Leuk om te doen, goed voor je lijf en voor iedereen haalbaar!

Body & Balans (volwassenen)
Een Yoga, Tai Chi en Pilates workout waarbij je flexibiliteit en kracht opbouwt en je een gevoel krijgt van rust en kalmte. In deze workout op muziek beweeg je met een gecontroleerde ademhaling, concentratie en een zorgvuldig gestructureerde serie van stretches, bewegingen en houdingen. Zo creëren we een holistische workout die het lichaam in een toestand van harmonie en balans brengt. Je verbrandt calorieën en vermindert stress. Body & Balans is voor iedereen op elk niveau te volgen.

Ground Control Pilates (volwassenen)
Pilates is een bewegingsvorm waarbij het gehele lichaam wordt getraind. Bijna alle oefeningen worden op de grond uitgevoerd (vandaar de naam Ground Control) vanuit rugligging, zijligging en buikligging. Alle bewegingen beginnen vanuit het bekkengebied. De nadruk ligt op een vloeiende ademhaling en de juiste balans tussen kracht, soepelheid en concentratie.
Pilates geneest spier- en weefselpijn, zorgt voor een betere doorbloeding en een sterk immuunsysteem. Mensen zullen merken dat ze zich bewuster worden van hun lichaam, krijgen een betere lichaamshouding en worden soepeler en sterker.