Pilates Mat

VANAF DONDERDAG 1 T/M 22 DECEMBER 2022 10.00-11.00 UUR

Vanaf 21 jaar

Pilates Mat staat ook wel bekend als de klassieke Pilates

Dit klopt eigenlijk niet helemaal. Een klassieke Pilates les is een les is die eigenlijk alleen geschikt is voor professioneel dansers. Door de specifieke volgorde en de technieken die je daarvoor al zou moeten beheersen is dit vaak geen geschikte les.

De Pilates mat lessen in onze studio zijn wel gebaseerd op deze klassieke les, maar volledig aangepast aan de ‘normale’ mens. We werken met de Ground Controll Pilates methode van Debbie Jenner. Met daarbij alle mogelijkheden en materialen om het nog verder aan te passen. Pilates is pas sterk als het precies aansluit op jouw lichaam en wat jij nodig hebt zodat je de ruimte hebt om te groeien en te ontwikkelen.

Er is veel aandacht voor het correct aanleren van de verschillende technieken en oefeningen. Het tempo van de les is rustig zodat je de tijd hebt om bewust met je lichaam bezig te zijn. Wat niet wil zeggen dat de les niet intensief is. Juist doordat je bewust en met volledige aandacht de oefeningen doet is deze les zeer effectief en doelgericht.

Er is ruimte in de les om meer uitleg en verdieping te geven. Deze les is dan ook geschikt voor als je al wel langer Pilates beoefent, van een andere Pilates docent af komt, herstellend bent van een blessure of zwangerschap of als je graag bewust en met volle aandacht de les wilt volgen.

 

KENNISMAKINGSLES AANVRAGEN

Wat is Pilates?

Pilates is een bewegingsvorm waarbij het gehele lichaam wordt getraind. Bijna alle oefeningen worden op de grond uitgevoerd (vandaar de naam Ground Control) vanuit rugligging, zijligging en buikligging. Alle bewegingen beginnen vanuit het bekkengebied. De nadruk ligt op een vloeiende ademhaling en de juiste balans tussen kracht, soepelheid en concentratie.
Pilates geneest spier- en weefselpijn, zorgt voor een betere doorbloeding en een sterk immuunsysteem. Mensen zullen merken dat ze zich bewuster worden van hun lichaam, krijgen een betere lichaamshouding en worden soepeler en sterker.

Pilates is bewegen van binnenuit. Een body en mind les die niet zweverig is maar bestaat uit oefeningen ter versterking van je core, je houding en flexibiliteit.

Je wordt je bewust van je zwakke plekken en weet deze op de juiste manier te versterken, zodat je er ook tijdens je dagelijks leven veel profijt van hebt.

Of je nu graag wilt werken aan een beter figuur, of last hebt van rugklachten, reuma, stijve of juist zwakke spieren, je zwanger bent of juist net bevallen. Je al iets ouder bent en op zoek naar een manier van bewegen die wel resultaat geeft maar binnen je grenzen blijft. Pilates is een verrijking van je leven die je veel resultaat gaat opleveren.

De Ground Control Pilates is een methode die is ontwikkeld door Debbie Jenner. Zij heeft de originele methode van Joseph Pilates zo aangepast dat deze toegankelijk is voor iedereen.

 

PILATES MAT CURSUS

Joseph Pilates

Is de grondlegger van Pilates, hij heeft deze manier van trainen ontwikkeld en verder perfectioneerd. In de oorlog was hij op zoek naar een manier van training voor soldaten die in het ziekenhuis waren gebonden aan hun bed. Later heeft hij de training verder ontwikkeld en was het vooral bedoeld voor geblesseerde dansers die snel weer wilden herstellen. Die methode is het uitgangspunt geweest voor Debbie Jenner om er een manier in te vinden die toegankelijk is voor een groter publiek.

Dagmar volgt nog steeds regelmatig bijscholingen en les van Debbie Jenner zelf. Verder volgt ze ook lessen bij Michael King. 

 

Cursus € 42,50 – € 10,50 per les | Losse fysieke les kost €12,50

Locatie: gebouw de Daalder, Johanna Naberstraat 77 in Alkmaar

 

 

 

NU INSCHRIJVEN